Support-Girona ajuda a les persones que acompanya a entendre el perquè és important vacunar-se contra la Covid-19

Support-Girona dona suport global i individualitzat a més d'un miler de persones amb discapacitat, amb les quals té un vincle legal, promovent la inclusió social i els Drets Humans. Té com a missió acompanyar les persones majors d’edat amb discapacitat (psicosocial, intel·lectual o derivada del procés d’envelliment), per contribuir a la seva inclusió i a l’exercici dels seus drets. En aquests moments, els professionals de l'entitat han de donar suport a les persones que acompanyen en una decisió important: la vacuna contra la Covid-19.

Amb aquest objectiu, Support-Girona ha editat un fulletó de lectura fàcil, dirigit a facilitar la comprensió del que representa la vacunació per tal que les persones que acompanya puguin decidir, convençudes, de la millor opció per a la seva salut i per a la dels demés. Es tracta d'un full volant amb una representació gràfica que ha de servir de base per parlar-ne.

El 27 de desembre, el Govern va donar el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la Covid-19. Algunes de les persones a les quals Support-Girona acompanya ja s'han vacunat per pertànyer a un dels col·lectius prioritaris per les autoritats sanitàries.

Tal com informa el Departament de Salut, la vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Compartim amb vosaltres aquesta feina feta per Support-Girona i confiem que us sigui d'utilitat.

Support-Girona ajuda a les persones que acompanya a entendre el perquè és important vacunar-se contra la Covid-19

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.