Setmana TopHouse a Londres: "Formar-nos per formar en processos d'inclusió a través de l'habitatge"

Del 18 al 22 de mar de 2019 la Fundació Suppport ha dut a terme una setmana de formació a Londres en els processos d'inclusió social de persones amb discapacitat psicosocial, a través de l'habitatge, objecte del Projecte Erasmus+ TopHouse. La formació ha estat impartida pel soci del projecte al Regne Unit, Homeless Link, organització que representa la major part de les entitats britàniques dedicades a eradicar el sensellarisme i experta en la formació de professionals del sector social, disseny de polítiques públiques i en solucions pràctiques en aquest marc d'actuació. La setmana s'ha compartit amb els altres socis del projecte: ASPA Foundation, EASPD the Irish Council for Social Housing, Jugen am Werk and Zero-Project i també hi han participat professionals de la Fundació Drissa, Campus Arnau d'Escala, Fundació Pere Claver i persones amb discapacitat. Formar-nos per formar

El programa formatiu ha tingut com a objectiu oferir als participats eines per assolir els següents aprenentatges i garantir alhora la transferència dels coneixements adquirits a altres professionals.

Els temes tractats han estat:

  • Treballar de manera centrada en la persona.
  • Incorporar la dignitat i el respecte com aspecte elemental de la praxis professional.
  • Implementar mecanismes per a que els usuaris de serveis puguin tenir un major control sobre la seva persona, amb l'exercici dels seus dret, voluntats i preferències.
  • Practicar estratègies de coproducció de serveis
  • Incrementar i crear relacions de confiança entre la persona i el professional
  • Comunicar de forma efectiva i positiva
  • Capacitar les persones per viure amb seguretat i generar un entorn segur
  • Permetre que les persones prenguin riscos positius
  • Implementar salvaguardar efectives que respectin els drets de les persones
  • Treballar de manera multidisciplinar
  • Desenvolupar xarxes de col·laboració i cooperació amb altres proveïdors de serveis.
Peu de foto: Membres del grup de treball de la setmana formativa del projecte TopHouse a Londres. Saber més del projecte TopHouse - descarrega't el full volant  
Setmana TopHouse a Londres: "Formar-nos per formar en processos d'inclusió a través de l'habitatge"

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.