"Dignitat + Vida Independient = DI", avui i demà som a Tallin

Avui i demà assistim al congrés "Dignitat + Vida independient = DI", organitzat per la conselleria d'Ocupació, Política Social, Salut i Consum d'Estònia a Tallín, per avançar en el debat que a nivell europeu ha d'accelerar la transició de l'atenció basada en la institucionalització cap a la basada en la comunitat (desinstitucionalització, DI) als estats membres de la UE. L'objectiu de la trobada és també proposar nous enfocaments en el desenvolupament del concepte i el finançament de la vida independent, així com de la promoció dels drets humans, i suport al desenvolupament d'un marc comunitari amb polítiques participatives de benestar social. L’estudi de @EURightsAgency, de l’Agència Europea pels Drets Fonamentals, demostra que hi ha molt per fer per garantir el dret a la vida independent en la comunitat per a moltes persones amb discapacitat. La institucionalització, sense cap alternativa de serveis flexibles i personalitzats, que acompanyin en una vida d’inclusió en la comunitat , és encara l'única realitat per massa persones. Interessant debat al voltant d’aquest tema avui a Tallin, on hem estat convidats com a entitat amb bones pràctiques acreditades en la promoció de la vida independent i per assumir la vicepresidència del comitè permanent de vida inclusiva d’EASPD (European Association of Service Providers for Persons with Disabilities). Programa Lectures aconsellades

De les institucions a la vida en comunitat. Part I: compromisos i estructures De les institucions a la vida en comunitat - Part II: finançament i pressupost  De les institucions a la vida comunitària - Part III: resultats per a les persones amb discapacitat 

"Dignitat + Vida Independient = DI", avui i demà som a Tallin

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.