Debat mundial a Montenegro sobre comunitats amb suport

Som a Podgorica (Montenegro). Avui ha donat el tret de sortida el congrés internacional "Flourishing Lives. Supportive communities and sustainable development", organitzat per l'Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a les Persones amb Discapacitat (EASPD), amb la col·laboració de la Fundació Petrović Njegoš i el Centre de la Gabrielle. El Congrés, que clourà amb l'assemblea general de l'EASPD el 28 d'octubre, centra el debat a nivell mundial sobre quins canvis s'han d'impulsar perquè les comunitats/societats siguin capaces de generar els suports adients a les persones amb discapacitat i donar resposta a les diferents necessitats individuals i col·lectives, amb la mirada posada en els drets d'aquests col·lectius. Els objectius generals de la conferència són:
  • Comprendre els problemes relacionats amb la prestació de serveis d'atenció integrada i la planificació basada en la comunitat
  • Aprendre a aplicar conceptes de desenvolupament sostenible en la planificació basada en la comunitat
  • Identificar les prioritats en la reforma dels marcs legals i financers
  • Conèixer pràctiques d'atenció integral i desenvolupament sostenible
  • Abordar la cooperació de les parts interessades en el desenvolupament sostenible.
El congrés posa l'accent en els canvis que hauran de fer els serveis de suport per adaptar-se i implementar en la seva pràctica l'enfocament dels drets humans, on hauran de confluir els objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En el marc d'aquest congrés presentarem de la mà de l'Institut d'Assistència Sanitària el model d'atenció a la Salut Mental que estem treballant a comarques gironines, avalat internacionalment pels resultats de l'estudi REFINEMENT. En acabar participarem activament en l'assemblea general de l'EASPD durant la qual avançarem en la definició de l'estratègia 2018-2021. Programa
Debat mundial a Montenegro sobre comunitats amb suport

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.