El Punt Avui

Entrevista al director de Support-Girona, Josep Maria Solé, advocat. Explica l’abast i els reptes del canvi legislatiu que apropa finalment l’ordenament jurídic espanyol a la Convenció de Nacions Unides dels Drets de les persones amb Discapacitat.

Detalls

TV Ripollès

Reportatge sobre l’erradició de l’esterilització no consentida, amb la participació del referent social de Support-Girona, Santi Cruz; professionals de la Fundació MAP i diferents testimonis, amb motiu de l’entrada en vigor a finals de 2020 de la Llei Orgànica de modificació de el Codi Penal per a l’erradicació de l’esterilització forçada o no consentida de…

Detalls

SER

7 de cada 10 usuaris de la fundació Support no reben ni el salari mínim. L’entitat (Support-Girona) alerta que amb la crisi provocada per la covid molts ja necessiten l’ajuda d’ONGs i altres, en els propers mesos, es veuran abocats a la pobresa extrema.

Detalls

SER

Les restriccions i no poder sortir de les residències provocarà seqüeles a persones amb discapacitat o problemes de salut mental. Ho alerta la Fundació Support que reclama que aquestes persones puguin recuperar la interacció social mantenint totes les mesures de seguretat.

Detalls

Catalunya Ràdio

Reportatge a l’espai Catalunya al dia, sobre el projecte UNIC. Informa el director de Support-Girona, Josep Maria Solé. “Projecte europeu amb participació gironina perquè, sempre que sigui possible, les persones amb discapcitat tinguin l’opció de destinar les ajudes públiques que tenen a viure a casa seva i no fer-ho obligatòriament en una residència. Des de…

Detalls

Diari de Girona

Reportatge sobre el projecte UNIC: de l’actual sistema de finançament públic de l’atenció social de llarga durada a Europa cap a models d’assignació pressupostària individualitzada que permetin el dret a escollir del ciutadà sobre com organitzar els suports econòmics que necessita.

Detalls