Support-Girona, de la mà d’iSocial i les entitats membres, segueix avançant en el projecte NIDUS. Tal com descriu iSocial és tracta d’un projecte de desenvolupament d’un paquet d’eines digitals per a les persones sense llar i per als professionals socials que els donen suport i acompanyament. Es basa en una plataforma digital, accessible des de mòbils i des d’ordinadors, que ofereix a les persones sense llar un paquet d’eines tecnològiques que els faciliten la millora de les seves condicions de vida i del seu procés de reinserció a la societat: una “caixa forta digital” que els permet guardar la seva documentació al núvol; un sistema de xat per poder comunicar-se fàcilment amb els professionals socials que els ofereixen seguiment i acompanyament; un mapa dels punts d’interès, serveis i recursos que poden donar resposta a les seves necessitats; i un sistema de notificacions per rebre avisos de les entitats socials i els serveis municipals que els donen suport.

El projecte neix principalment per donar resposta al greu problema de la pèrdua de documentació que afecta de manera habitual a aquestes persones, a les situacions d’ansietat i de trastorns de salut mental que se’n deriven, i a la sobrecàrrega burocràtica que això genera als professionals socials que les atenen.

Per saber més …