Primer Informe del relator especial sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, Gerard Quinn

En aquest informe, presentat al Consell de Drets Humans de conformitat amb seva resolució 44/10, el relator especial sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, Gerard Quinn, exposa un panorama general de les activitats realitzades el 2020 i descriu la seva visió del mandat. Quinn preveu duu a terme la seva tasca mitjançant cinc projectes i demana esforços per tal que s'arribi a un veritable canvi en la vida de les persones amb discapacitat, amb plena efectivitat dels drets humans, sense discriminació i en igualtat de condiciones amb els demés persones . Primer projecte Continuarà amb els informes temàtics, la tasca de la seva antecessora, Catalina Devandas, pensades per informar i suscitar debats de reforma a nivell regional i nacional, centrant-se en tres categories de projectes:
  1. Principals amenaces a l'existència de la humanitat, entre elles, la pandèmia de COVID-19 i la necessitat d'una recuperació resilient i inclusiva.
  2. Factors interseccionals ocults o que no s'han analitzat prou. Els obstacles sistèmics o comuns com l'edat avançada i l'origen indígena, i la manera d'aconseguir un canvi sostenible respecte de les diverses identitats.
  3. Drets particulars o grups de drets, com el debat sobre la desinstitucionalització i l'atenció prolongada mitjançant l'examen de les innovacions.
Segon projecte La intel·ligència artificial, instrument clau pèls nous serveis, la qual promet avenços en la vida de les persones amb discapacitat però pot comportar molts riscos, quin equilibri caldrà cercar per posar-les al servei dels objectius subjacents de la Convenció. Tercer projecte El potencial de les organitzacions regionals per promoure els drets i objectius de la Convenció. Quart projecte El dret a participar en la vida cultural de la societat "un aspecte de l'expressió de les persones", l'accés a la cultura en general i la participació en l'ecosistema de la producció cultural. Cinquè projecte Els drets dels reclusos i els detinguts amb discapacitat, a els s'enfronta a nombroses dificultats a tot el món.

Consulteu l'informe

Primer Informe del relator especial sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, Gerard Quinn

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015