Support-Girona dona suport global i individualitzat a més d’un miler de persones amb discapacitat, amb les quals té un vincle legal, promovent la inclusió social i els Drets Humans. Té com a missió acompanyar les persones majors d’edat amb discapacitat (psicosocial, intel·lectual o derivada del procés d’envelliment), per contribuir a la seva inclusió i a l’exercici dels seus drets. En aquests moments, els professionals de l’entitat han de donar suport a les persones que acompanyen en una decisió important: la vacuna contra la Covid-19.

Amb aquest objectiu, Support-Girona ha editat un fulletó de lectura fàcil, dirigit a facilitar la comprensió del que representa la vacunació per tal que les persones que acompanya puguin decidir, convençudes, de la millor opció per a la seva salut i per a la dels demés. Es tracta d’un full volant amb una representació gràfica que ha de servir de base per parlar-ne.

El 27 de desembre, el Govern va donar el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la Covid-19. Algunes de les persones a les quals Support-Girona acompanya ja s’han vacunat per pertànyer a un dels col·lectius prioritaris per les autoritats sanitàries.

Tal com informa el Departament de Salut, la vacuna contra la COVID-19 és el punt final d’un llarg procés científic. Durant aquests darrers mesos, més de 250 grups científics i de recerca a escala global han participat coordinadament per desenvolupar la vacuna contra la COVID-19. Aquesta, com qualsevol altra, pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia.

La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Compartim amb vosaltres aquesta feina feta per Support-Girona i confiem que us sigui d’utilitat.