El director de Support-Girona cridat a parlar de "Vida independent" en I Jornada participativa del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat

Dins el marc del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, i amb l’objectiu de compartir coneixement i aportar respostes col·lectives que contribueixin en l’avenç per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat, els Departaments de Presidència i de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya organitzaran el proper dilluns 28 de setembre la I Jornada participativa que es presenta amb el títol "El compromís de tothom per avançar cap a una societat més inclusiva".  Mitjançant aquest iniciativa, es vol donar visibilitat a les accions que es desenvolupen en el si del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat per tal abordar els reptes que tenen els ciutadans amb discapacitat en l’avenç cap a una societat més inclusiva. En properes fases, aquest coneixement contribuirà al desenvolupament d’un pla d’acció estratègic que servirà per avançar en l’atenció transversal i integral de les persones amb discapacitat d’acord amb els principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, alhora que permetrà un seguiment i avaluació d’aquesta contribució. Durant la jornada, s’obrirà un debat entre totes les persones participants amb l’objectiu de compartir coneixement i amb l’ambició de visibilitzar l’esforç que s’està realitzant des dels diferents àmbits per contribuir en l’avenç cap a la plena inclusió de les persones amb discapacitat i aconseguir una societat més inclusiva d’una manera integrada, activa, transparent i participativa. Concretament, el director de Support-Girona ha estat cridat a participar amb la conferència "A la vida independent s’hi va amb comunitats fortes i inclusives" i en qualitat de membre del Consell d'Administració de l'EASPD, l'Associació Europeu de Proveïdors de Serveis a Persones amb Discapacitat.

Programa de la jornada - virtual

  • 16.00h: Benvinguda
    • Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
    • Honorable Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
    • President de COCARMI, Antonio Guillén
  • 16.15h – 16.45: Amalia Gamio. La Convenció: encara una assignatura pendent.
Membre del Comitè sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides.
  • 16.45 – 17.00: M. Soledad Cisternas. L’accessibilitat universal com a desafiament per als estats membre de Nacions Unides, complint amb la CDPD i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. (intervenció gravada).
Enviada Especial del Secretari General de Nacions Unides sobre Discapacitat i Accessibilitat.
  • 17.00 – 17.20: Stefan Trömel.  Promovent l’ocupació i l‘accés a la protecció social de les persones amb discapacitat en el context actual de la pandèmia.
Especialista sènior de la discapacitat de la OIT.
  • 17.20 – 17.40: Josep M. Solé. A la vida independent s’hi va amb comunitats fortes i inclusives.
Membre del board de l’European Association of Service Providers for Persons with Disabilities.
  • 17.40 - 18.10: Torn de preguntes.
  • 18.10 – 18.15: Cloenda. Secretari d’Afers Socials i Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.
Presenta la jornada Cristian Garcia, reporter de TEBVist. Amb la col·laboració del periodista i coordinador de TEBVist, Josep M. Soro. Modera el Torn de preguntes Beatriz González La jornada comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana i subtitulació en directe. Si es requereix d’algun altre suport per poder seguir la jornada, caldrà especificar-ho en el formulari d’inscripció. La data límit per a realitzar inscripcions és el dia 23 de setembre de 2020 a les 12:00 hores.  
El director de Support-Girona cridat a parlar de "Vida independent" en I Jornada participativa del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015