Jornada Internacional TOPHOUSE: "Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes"

El divendres 31 de maig, la Fundació Support durà a terme la Jornada Internacional de presentació del projecte TOPHOUSE. La jornada, que porta per títol "Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes", tindrà lloc a l'auditori de l'entitat (C/Pierre Vilar 5. Baixos. Girona). L’acte s’inscriu en el marc del projecte europeu TOPHOUSE, que té com a objectiu definir les competències dels professionals de la intervenció social en dues accions concretes:
  • Fomentar la inclusió i el respecte als Drets Humans de persones en risc d’exclusió, especialment de persones amb discapacitats.
  • Treballar de manera constructiva i eficaç en situacions complexes.
La garantia dels drets de les persones ateses inclou la cobertura de les necessitats d’habitatge. El marc legal internacional (UNCRPD, Art. 19) impel·leix a garantir que les persones amb discapacitat puguin decidir el seu lloc de residència, on i amb qui viure, amb les mateixes condicions que la resta de persones. També identifica la necessitat d’aquest col·lectiu de poder accedir a una varietat de serveis d’assistència domiciliària, residencial i a altres serveis de suport dins la comunitat, incloent-hi l’assistència personal que sigui necessària per facilitar la seva inclusió en la comunitat i evitar l’aïllament o l'exclusió social. D'acord amb el Comitè sobre els Drets de les persones amb Discapacitat de Nacions Unides, en el Comentari Núm. 5 sobre la Convenció: “Qualsevol forma institucional de serveis de suport que segregui i limiti l’autonomia personal no està permès”. La tipologia i volum actual dels recursos fa difícil la plena implementació del dret d’elecció de l’habitatge i també dista d’un escenari on la desinstitucionalització sigui una realitat universal. Disposar d’eines pràctiques que ajudin a identificar els interessos i les necessitats de suport, en intensitat, temporalitat i flexibilitat, de les persones amb discapacitat, respecte amb el lloc i la forma de viure, contribuirà a visualitzar l’impacte que la inclusió comunitària produeix en la seva qualitat de vida. Uniu-vos a nosaltres per aprendre plegats com millorar els serveis de suport i d’habitatge per a persones amb discapacitat! Jornada gratuïta. Inscripció obligatòria  
Jornada Internacional TOPHOUSE: "Eines de detecció i avaluació de necessitats de suport i habitatge per a persones amb necessitats complexes"

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015