Sobre dret a la capacitat jurídica en salut mental, propera cita el 18 de gener amb Tina Minkowitz

El Palau Macaya de Barcelona acollirà el proper divendres 18 de gener la jornada de cloenda i presentació de conclusions del cicle de seminaris “El dret a la capacitat jurídica en salut mental: suports i acompanyament en salut mental” organitzat per la Federació Salut Mental Catalunya. En aquesta sessió final del cicle, oberta al públic, el director de Support, Josep Maria Solé, comptarà taula amb la l’activista en drets humans Tina Minkowitz, mare de la redacció de la Convenció, i convidada de la fundació per a l'ocasió. L’objectiu dels tres seminaris realitzats al Palau Macaya durant els darrers mesos ha estat fer una anàlisi de situació i un recull de necessitats de suports i d’acompanyament per garantir el compliment de l’article 12 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat sobre el dret a la capacitat jurídica en igualtat d’oportunitats. La tasca d’aquest procés de reflexió i diàleg, en què han participat representants de l’administració pública, de les entitats tutelars i de la xarxa de persones amb problemes de salut mental i familiars, es veurà reflectida en el document final de conclusions que es presentarà al final de la jornada. Aquesta síntesi ha de servir per explicar, promoure i impulsar els canvis administratius, legislatius i socials necessaris per avançar en l’exercici d’aquest dret. El cicle sobre el dret a la capacitat jurídica en salut mental de la Federació va ser escollit en la convocatòria anual de projectes de l’Obra Social “la Caixa” al Palau Macaya per al reforç del teixit associatiu i el foment d’espais de trobada per detectar metodologies innovadores i impulsar el desenvolupament econòmic i la transformació social. Els tres seminaris realitzats han estat:
  • Què diu l’article 12 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i el sistema de protecció actual? –21 de setembre 2018
  • Dilemes ètics dins del sistema de tuteles de Catalunya –19 d’octubre 2018
  • Propostes concretes de suports per a l’exercici del dret a la capacitat jurídica –16 novembre 2018 Podeu consultar el programa aquí
Sobre dret a la capacitat jurídica en salut mental, propera cita el 18 de gener amb Tina Minkowitz

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015