Josep Maria Solé, director de Support, ha estat nomenat membre del Consell Assessor del nou Campus Salut de la Universitat de Girona (UdG), que s’ha presentat avui. El consell assessor està integrat per persones escollides per la seva trajectòria professional i personal en el sector de la salut, externes a la institució. Es tracta d’un fòrum de debat creat amb la funció d’aportar visió crítica i independent a les activitats del Campus Salut. Support aportarà el seu treball i visió en relació amb els drets de les persones amb discapacitat, els serveis de base comunitària i integració social.Durant la jornada, el vicerector de Projectes Estratègics de la UdG, Josep Calbó, ha presentat el programa dels diferents Campus Sectorials de la institució dedicats a l’aigua, el turisme, l’alimentació i gastronomia, la comunicació cultural i corporativa, els compòsits, el patrimoni cultural i natural, i la salut. Per la seva banda, el director científic del Campus Salut, Rafel Ramos, ha detallat que els principals objectius del Campus són promoure la interacció entre els diferents agents públics, acadèmics, professionals i empresarials d’aquest àmbit; la gestació de projectes comuns; i la promoció i manteniment d’una relació continuada amb les empreses i administracions del sector, així com amb els usuaris dels serveis sanitaris i socials. Ramos ha afegit que cal complir aquestes missions amb una vocació clara de servei i per donar resposta a les necessitats reals de la societat.

Sinergies entre empreses i institucions

El Campus Salut s’ha creat amb l’objectiu de facilitar la relació entre empreses i institucions de l’àmbit de la salut, centres de recerca biomèdica de la demarcació de Girona i els grups de recerca de la UdG així com de dotar-se d’una estratègia comuna que doni resposta a les necessitats i interessos de les empreses i institucions del sector des de la tasca investigadora.El Campus Salut es focalitza en l’àmbit de la promoció de la salut i el benestar, de la prevenció, diagnosi i nous tractaments de malalties cròniques i més comunes a la societat, i de la gestió de processos d’organització de l’atenció sanitària, assistència integrada i innovació en tecnologies mèdiques (health informatics).
El Consell Assessor del Campus Salut està integrat per Antoni Andreu Périz, Director Científic d’EATRIS; Albert Barberà Lluís, Director General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya; Jordi Barretina Ginesta, Director de l’IDIBGI; Rafael Bengoa Rentería, de l’Instituto de Salud y Estrategia (SI-Health), Senior Fellow de la Universidad de Harvard, EEUU, Ex-Conseller de Sanitat i Consum del País Basc i professor associat de la Universidad de McGill (Canadà); Carme Cabezas i Peña, Subdirectora General de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya; Clara Campàs-Moya, sòcia i cofundadora de Asabys Partners i Vocal de Biocat; Victòria Camps i Cervera, presidenta de la Fundació Víctor Grífols, antigament presidenta dels Comitè de Bioètica de Catalunya i del Comité de Bioética de Espanya; Miquel Carreras i Massanet, Gerent de la Regió Sanitària Girona del Servei Català de la Salut; Joaquim Casanovas Lax, Gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i Gerent de l’Institut d’Assistència Sanitària; Joan Cornet Prat, expert en salut digital i antic director mHealth Competence Center at Mobile World Capital Barcelona; Josep Maria Corominas, president de Dipsalut; Assumpció González Mestre, cap del Programa Pacient Expert Catalunya, membre del Comitè Operatiu del Pla interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS); Yolanda Lejardi Estévez, coordinadora de Participació a la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut; José J. Navas Palacios, responsable d’Innovació Corporativa de l’ICS i president de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI); Manel Pretel Wilson, Clúster Manager de HealthTech Cluster; Sara Rodríguez Requejo, directora d’Atenció Primària a Girona de ICS; José Antonio Ruíz Postigo, cap del Leishmaniasis Control Programme Innovative and Intensified Disease Management Unit, Department of Neglected Tropical Diseases de l’Organització Mundial de la Salut (OMS); i Josep Maria Solé i Chavero, director de Support.

 

NOTÍCIES RELACIONADES