Del 16 al 24 de març la Fundació Tutelar, ha estat convidada juntament amb la Fundació Drissa i la Fundació Ramon Noguera pel grup israelià Shekulo Tov a un viatge de prospecció per conèixer en primera persona els projectes i negocis en marxa creats al país amb l’objectiu principal d’inserir laboralment a persones amb malaltia mental.

El grup Shekulo Tov es va fundar l’any 2005 amb l’objectiu de facilitar que les persones amb malaltia mental visquin a la comunitat de manera independent. Atès que la veritable integració comunitària i la inclusió social depenen de les oportunitats disponibles en la societat, Shekulo Tov desenvolupa i proporciona serveis per garantir l’ocupació i l’oci. A través dels diferents projectes i línies de negoci l’entitat possibilita que milers de persones assoleixin els seus objectius de vida i disminueixi l’estigma de la malaltia mental, a la través principalment de la feina i amb aquesta, la seva inclusió social.

Durant el viatge, a més d’estudiar futures vies de col·laboració, les tres entitats han tingut l’ocasió de visitar diferents projectes i models d’inserció laboral. Entres d’altres destaquen: els negocis “Dandasha” a Ramat Gan i “Rebooks” a Jerusalem, cadenes de productes de segona mà, roba i llibres, importants i en creixement, i la fàbrica de xocolata “Corinto” a Netanya.


Algunes dels projectes empresarials principals de Shekulo Tov

  • Plantes de producció integrades

Shekulo Tov disposa de plantes integrades de producció que permeten als usuaris del servei adquirir habilitats vocacionals i acceleren els seus processos de rehabilitació i recuperació. Les plantes fabriquen xocolata, espelmes, sabons, productes de paper i dolços i inclouen una àmplia varietat de programes de capacitació dins i fora de la planta. En aquesta servei ocupen 1000 persones amb malaltia mental.

  • Erkuti

Erkuti és una xarxa de punts de venda de regals de qualitat amb valor. La xarxa s’estén per tot Israel i es dirigeix al comprador individual i també a les empreses. Tots els productes són fabricats a les plantes de producció del grup. En aquest servei ocupen 780 persones amb malaltia mental.

  • Rebooks

Rebooks és una marca líder de llibres de segona mà, amb nou botigues i amb més de 450 punts de venda a diferents emplaçaments ( cafès, jardins d’infants, grans companyies i gimnasos) més la venda online. En aquest servei ocupen 830 persones amb malaltia mental.

  • Dandasha

Dandasha és una cadena de moda casual i urbana d’articles de disseny de segona mà. Els usuaris del servei, que integren el personal de la botiga, entrenen les seves habilitats en vendes, disseny, servei al client, gestió d’inventari, aparadorisme i treball en equip, amb l’objectiu d’incorporar-se després al mercat laboral ordinari. En aquest servei ocupen 15 persones.

Més informació a la pàgina web: https://s-tov.org/about/