Del 18 de desembre i fins avui, hem participat en el congrés CONFCAP2017, celebrat a París i organitzat per Collectif Contrast. La conferència d’enguany, centrada en el debat i experiències sobre els drets de les persones i les limitacions legals per exercir-los ens ha permès exposar com actuem en casos complexos d’acompanyament, on la discapacitat psicosocial i abús de tòxics posa en greu situació d’exclusió social a la persona. Cécile Crouzet ha estat la responsable d’explicar en nom de la Fundació Tutelar el procediment d’actuació. Hem compartit debat amb Tina Minkowitz, jurista i ideòloga de l’art. 12. de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides, que ha posat l’accént en els drets de la persona a fer segons la seva voluntat i a rebre els suports adequats per posar-los en pràctica, Jean-Philippe Cobbaut, jurista i filòsof, director del Centre d’Ètica Médica de la Universitat de Lille, Nicole Maestracci, magistrada i membre del Consell Constitucional de França, André Bitton, fundador i president de la CRPA (cercle de reflexió sobre actuacions en psiquiatria), entre d’altres experts del món de l justícia, la salut i la medicina, la docència i la recerca de diferents països d’Europa i els Estats Units.

Podeu consultar aquí el programa tractat a CONFCAP2017