Som a Podgorica (Montenegro). Avui ha donat el tret de sortida el congrés internacional “Flourishing Lives. Supportive communities and sustainable development”, organitzat per l’Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a les Persones amb Discapacitat (EASPD), amb la col·laboració de la Fundació Petrović Njegoš i el Centre de la Gabrielle. El Congrés, que clourà amb l’assemblea general de l’EASPD el 28 d’octubre, centra el debat a nivell mundial sobre quins canvis s’han d’impulsar perquè les comunitats/societats siguin capaces de generar els suports adients a les persones amb discapacitat i donar resposta a les diferents necessitats individuals i col·lectives, amb la mirada posada en els drets d’aquests col·lectius.

Els objectius generals de la conferència són:

  • Comprendre els problemes relacionats amb la prestació de serveis d’atenció integrada i la planificació basada en la comunitat
  • Aprendre a aplicar conceptes de desenvolupament sostenible en la planificació basada en la comunitat
  • Identificar les prioritats en la reforma dels marcs legals i financers
  • Conèixer pràctiques d’atenció integral i desenvolupament sostenible
  • Abordar la cooperació de les parts interessades en el desenvolupament sostenible.

El congrés posa l’accent en els canvis que hauran de fer els serveis de suport per adaptar-se i implementar en la seva pràctica l’enfocament dels drets humans, on hauran de confluir els objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En el marc d’aquest congrés presentarem de la mà de l’Institut d’Assistència Sanitària el model d’atenció a la Salut Mental que estem treballant a comarques gironines, avalat internacionalment pels resultats de l’estudi REFINEMENT. En acabar participarem activament en l’assemblea general de l’EASPD durant la qual avançarem en la definició de l’estratègia 2018-2021.

Programa