L’estudi “El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines” ha estat un precedent en el sector sobre les bondats de l’autoavaluació i l’anàlisi de retorn de l’activitat de les organitzacions a la societat. La intuïció de fundació sobre si la feina que fa val la pena, avui ja està contrastada. El que la Fundació ha fet amb aquest estudi, ara s’ha d’explicar i per aquest motiu, el 14 de juny, DIXIT Girona Centre de Documentació de Serveis Socials Marià Casadevall organitza la jornada “L’avaluació dels projectes d’intervenció: la necessitat de mesurar i comunicar l’impacte social i econòmic”. La trobada servirà per reflexionar sobre la necessitat de rendir comptes i de mesurar l’eficiència i el valor social que generen els programes, els serveis i els projectes d’intervenció social. La jornada comptarà amb la intervenció del president de la Fundació, Pere Cornellà, i la cap de l’Àrea Social de l’entitat, Glòria Cerrato; els acompanyarà Pepita Cabiscol, del Consorci de Serveis Socials de Barcelona, organització amb experiència també en l’elaboració de processos d’avaluació.

Durant l’acte també es donaran a conèixer diverses eines d’avaluació, a través d’un exercici pràctic, en relació amb la metodologia del retorn social de la inversió, mitjançant la qual s’arriben a quantificar econòmicament els diferents impactes que genera la intervenció.
Intervindran en la jornada Joan Manuel del Pozo, síndic de la Universitat de Girona i col·laborador de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social; Xavier Vallvé, membre de la cooperativa Gabinet d’Estudis Socials; i Lluís Marroyo, director de la Fundació Campus Arnau d’Escala.

Data: 14 de juny de 2017, de 17 a 19 h.
Lloc: Sala d’actes. Centre Cívic Barri Vell-Mercadal. Carrer Cort Reial, 7. Girona
Inscripció: cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari