Bon debat i reflexió en la III Jornada Tècnica d’Encaix celebrada avui a Sant Antoni de Pontmajor. La Jornada, en la que hi han participat activament professionals de les tres àrees d’acció de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines: social, jurídica i econòmica i patrimonial, ha estat una trobada de les entitats que donem suport social i legal per treballar, debatre i reflexionar sobre l’activitat que duem a terme. La jornada ha permès abordar en grups de treball i des de diferents àrees aspectes rellevants de la nostra tasca diària, amb l’objectiu de compartir experiències i així poder avançar en el nostre deure de defensar i promoure els drets que les persones que acompanyem.

La Fundació va contribuir l’any 2004 a la creació de l’Associació ENCAIX, de la qual és membre. ENCAIX agrupa les diferents fundacions que donen suport social i legal a persones amb malaltia mental a Catalunya. D’aquestes persones, el 27% són casos molt complexos i els més freqüents tenen a veure amb situacions personals de trastorns de conducta, manca de recursos econòmics i consum de tòxics.