El proper dilluns 13 de març, la nostra entitat presentarà l’estudi “El Retorn Social de la Inversió de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines”. L’acte tindrà lloc a a la Biblioteca Carles Rahola, a les quatre de la tarda (Carrer Emili Grahit 4-6, Girona. Sala Auditori). La presentació anirà a càrrec del president de la Fundació, Pere Cornellà, el seu director, Josep Maria Solé, i del director de la Fundació Campus Arnau d’Escala, Lluís Marroyo.

L’acte és obert. Per motius d’organització i aforament es prega confirmar assistència a: comunicacio@fundaciotutelar.org

Determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social

L’estudi recull l’impacte socioeconòmic del treball de la Fundació amb l’objectiu determinar el rati entre els recursos invertits en el projecte i els beneficis que s’obtenen a nivell social. La investigació s’ha dut a terme conjuntament amb la Fundació Campus Arnau d’Escala en col·laboració amb el Gabinet d’Estudis (FCAE-GES).

Els  resultats principals de l’estudi que es presentaran dilluns són fruit de l’aplicació de la metodologia SROI (Social Return on Investment), en català RSI (Retorn Social de la Inversió), a l’activitat de la Fundació Tutelar durant el 2015. L’RSI ofereix una quantifació del valor social generat per l’entitat. És un mètode de comprensió, mesura, gestió i comunicació del valor econòmic, social i ambiental que genera una organització. La metodologia analitza de manera quantitativa i qualitativa el procés de generació de valor social del projecte. L’RSI és una metodologia innovadora, d’origen nord-americà, àmpliament utilitzada pels països anglosaxons i contrastada a nivell mundial.

De manera resumida, aplicar el mètode RSI consisteix a conèixer la situació inicial o immediatament anterior al projecte i en utilitzar indicadors (que es puguin mesurar en termes econòmics) per descriure com ha canviat la situació per a tots aquells que hi tenen relació, per causes atribuïbles a la intervenció avaluada.

L’RSI es planteja com una anàlisi ex-post de l’activitat duta a terme i abasta tota l’activitat del servei. El valor generat en un exercici és representatiu del valor social generat en anys posteriors a l’estudi atès que, com es podrà inferir dels resultats, hi ha proporcionalitat amb el nombre d’usuaris atesos, sempre que la Fundació continuï treballant amb els mateixos procediments i criteris.