Sabrina Ferraina, policy officer de l’EASPD, ha estat convidada per la Fundació Tutelar per informar-la del treball que s’està realitzant per adaptar les pràctiques de l’entitat al mandat de la Convenció de la ONU en relació als drets de les persones amb discapacitat i com es treballa al territori. Sabrina Ferraina es dedica a l’anàlisi de les polítiques públiques del Consell d’Europa, amb una visió crítica i proactiva. Persona de gran solvència professional ha estat, entre d’altres, autora principal del document “Joint Declaration: Developing the Support Services of Tomorrow“, on es proposa un nou model de relació entre les entitats proveïdores de serveis i les persones que s’atenen, basat en els principis de la convenció.

Durant la seva visita a Girona, Ferraina ha estat reunida amb l’equip directiu de la Fundació Tutelar, i ha tingut ocasió de parlar personalment amb persones respecte les quals la fundació exerceix càrrecs tutelars i que viuen de forma independent, amb suports de diversa mena. També s’ha dut a terme una visita informativa al Centre de Salut Mental d’Adults del Gironès i Pla de l’Estany, durant la qual diferents professionals de l’Institut d’Assistència Sanitària han explicat el model atenció comunitària en salut mental que es treballa al territori, exponent i referent a Europa.

Podeu descarregar-vos el document de referència:

Joint Declaration: Developing the Support Services of Tomorrow

Peu de foto de la imatge de notícia: un moment de la trobada personal de Ferraina amb persones usuàries de la fundació, acompanyats per part de l’equip directiu de la Fundació Tutelar i professionals de l’entitat.