Amb motiu del Dia Internacional de la Discapacitat, fixat per l’Organització Mundial de la Salut el 3 de desembre, la Fundació Tutelar acompanyarem a l’Ajuntament de Palafrugell, Afatram, l’associació El Trampolí, CEE Els Àngels, AMPA CEE Els Àngels i la Fundació Vimar, en la celebració de la diada amb la conferència “L’impacte de la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat. Repte Social”, a càrrec de Núria Pi, cap de l’Àrea Jurídica de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines. L’acte, obert a tothom, tindrà lloc al Teatre Municipal de Palafrugell, a les 11.30 hores.

Per la seva banda, el director de la Fundació, Josep Maria Solé, impartirà una conferència al Teatre Municipal de Roses, organitzada amb motiu de la diada per la Fundació Ajuda al Discapacitat de Roses (FADIR). L’acte tindrà lloc a les 11.00 hores.

OMS: 17 objectius per aconseguir el futur que volem

Des de 1992, cada 3 de desembre se celebra mundialment el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats. Aquest any se centra en promoure els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) necessaris per assolir el futur que volem, i destacar el paper que exerceixen aquests objectius recentment establerts en la construcció d’un món més inclusiu i igualitari per a les persones amb discapacitats. Aquest any s’examinarà l’estat actual de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat com dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i establir les bases d’un futur inclusiu per a les persones amb discapacitats. La celebració coincideix a més amb l’aniversari de l’aprovació de la Convenció, una de les més ràpidament ratificades per un gran nombre de països.