La Fundació Tutelar de les Comarques Girones ha estat acceptada com a membre de l’EASPD, l’associació europea de més magnitud que acull les institucions, entitats i empreses que treballen amb persones amb discapacitat. L’EASPD representa a més de 10.000 organitzacions dedicades als serveis socials i la discapacitat a tota Europa. L’acte oficial es va dur a terme durant la celebració de la trobada anual de l’associació que va tenir lloc a Salzburg (Àustria) del 22 al 23 d’octubre.

Image-1

El congrés d’aquest any ha estat centrat en l’educació inclusiva com a peça clau per al desenvolupament d’una societat inclusiva. Al llarg dels dos dies s’han presentat algunes de les millors pràctiques europees en aquest àmbit però també han tingut cabuda altres aspectes vinculats a la discapacitat a través de les sessions paral·leles. Concretament, el director de la Fundació, Josep Maria Solé, va intervenir en el seminari específic sobre vida independent. També ho van fer els representants catalans de Plataforma Educativa.

Documents d’interès:

Conferència anual de l’EASP 2015
Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat
Informe de l’UNESCO 2000-2015 “Educació per a tots”
Estudi INVESTT, disseny d’una educació inclusiva universal