“Travessava una situació familiar delicada: em vaig quedar vídua i tinc al meu càrrec, vivint a casa, la meva mare. La meva filla és casada, amb fills, i jo tenia molt clar que no volia hipotecar-li el futur carregant-la amb la responsabilitat de ser la tutora de l’Edu el dia que jo faltés. Ser tutor no és una mera formalitat legal: té implicacions molt fortes. Em vaig angoixar molt pensant en el futur del meu fill. Algú em va parlar de com funcionava la Fundació Tutelar i de qui hi havia al darrere (el gerent, Josep Maria Solé, un gran coneixedor del món del disminuït per haver estat molts anys vinculat a l’ICASS). A més, tots els professionals que havien estat a càrrec de l’Edu van coincidir en el diagnòstic que la Fundació Tutelar era la millor solució per al seu futur. Em vaig acabar de decidir a iniciar els tràmits de traspàs de tutela quan vaig conèixer la Núria i la Joana, les dues treballadores socials de la Fundació que visiten l’Edu cada 15 dies i que l’acompanyen en les seves visites mèdiques. Són persones que t’escolten i amb qui es pot parlar amb sinceritat, unes magnífiques professionals. Ara el futur de l’Edu ja no és incert. Sé que el dia que jo falti ell estarà protegit i ben atès. Haver optat per la Fundació Tutelar és la decisió vital més encertada que he pres mai”.

Teresa Casademont, veïna de Llançà, mare de l’Eduard, que pateix una discapacitat intel·lectual