Tret de sortida als actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental

Sota el lema “Construïm una nova salut mental. Ara sí”, les institucions i entitats de les comarques gironines que treballen amb persones que pateixen una malaltia mental des del sector salut, el treball i l’habitatge, la família i la tutela organitzen aquesta setmana diferents actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental, una diada proclamada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 10 d’octubre per sensibilitzar la societat sobre la salut mental. 

El tret de sortida es donarà demà amb la conferència “Pla Integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions 2014-2016“, a càrrec del director assistencial de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Claudi Camps. La conferència tindrà lloc a la seu de l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques a les 18.00 hores (sala d'actes de l'Hotel d'Entitats, de la Rutlla 22, Girona); l’endemà, el dijous 9 d’octubre, se celebrarà un dels actes centrals del calendari. Es tracta de la presentació del vídeo i la taula rodona “I tu, què en penses?”, un acte promogut per la Fundació Drissa en el què hi intervindran la directora de la projecció, la treballadora social Mireia Madern, i els seus protagonistes, actors aficionats i els treballadors del Centre Especial de Treball de Drissa que han participat directament en l’experiència. La presentació del documental tindrà lloc a l’Auditori EspaiCaixa Girona (plaça Poeta Marquina 10, Girona), a les 17.00 hores. “I tu, què en penses?” sorgeix arran de les pràctiques realitzades a la Fundació Drissa per la Mireia Madern com a projecte de final de carrera. El resultat és fruit de la convivència de la directora amb les persones que pateixen una malaltia mental, amb la voluntat d’explicar a través de la projecció, com els afecta la malaltia en la seva quotidianitat i com conviuen amb els prejudicis de la societat envers aquesta. 

El divendres 10 d'octubre, l’associació de familiars estrenarà l'obra de teatre “Fly”, protagonitzada pels usuaris del taller de teatre del Club Social El Cercle. L’obra tindrà lloc al centre cívic Sant Narcís (plaça Assumpció 26-27, Girona), a les 18.00 hores. L’entrada és gratuïta però l’espectador podrà fer un donatiu a la sortida del teatre. Aquest mateix dia, a Olot, els centres de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’IAS a la Garrotxa organitzaran activitats de sensibilització durant tot el dia a la plaça Dr. Ferrer, amb la col•laboració de l'Escola de Belles Arts d'Olot, l’associació de familiars de persones amb Malaltia Mental, El Paraigua, i l’associació de persones amb trastorn mental, Mentalitza’t. L’actuació del grup de música Gospel Cor Garrotxa, posarà punt i final a la jornada a les 20.00 hores, a les escales de l'església de Sant Esteve d’Olot. Per la seva banda, el 10 d’octubre, els usuaris del centre de dia de la Selva interior faran un sortida cultural a Montbarbat i els del centre de dia de Blanes elaboraran ells mateixos un refrigeri commemoratiu. 

El dissabte 11 d'octubre, l’associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques tindrà al Punt de Trobada de la rambla de la Llibertat de Girona, de 10.00 a 13.30 hores, una parada informativa i divulgativa de l’entitat, amb exposició i venda de les obres realitzades pels usuaris dels tallers de manualitats dels clubs socials. A les 11.30 hores es durà a terme la lectura del manifest reivindicatiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2014, a càrrec d’usuaris. 

Per la seva banda, el dimarts 14, els professionals del Servei de Rehabilitació Psiquiàtrica de l’IAS, ubicat al Parc Hospitalari Martí i Julià, organitzaran per a les persones ingressades una arrossada amb motiu de la Diada del 10 d’octubre.  Esteu tots i totes convidades. Consulteu programa clicant aquí.
Tret de sortida als actes commemoratius del Dia Mundial de la Salut Mental

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015