Divendres, prop de dos-cents professionals dels sectors socials i salut així com d’altres sectors implicats en la protecció de les persones vulnerables com ara justícia o seguretat ciutadana van assistir a la Jornada de cloenda del desè aniversari de la Fundació Tutelar. Durant la jornada es va debatre sobre aspectes claus a l’entorn de la temàtica i es va presentar el document de conclusions del 1er Cicle “El Repte social: protegir persones en situació de vulnerabilitat”, organitzat amb motiu de l’any commemoratiu i que recull les aportacions i reflexions dels experts que van participar-hi.

La Jornada, que va tenir llocc a l’EspaiCaixa, va comptar amb la intervenció de la directora general de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials, Carmela Fortuny, que va obrir l’acte acompanyada del president de la Fundació Tutelar, Pere Cornellà; el director de l’Observatori d’Ètica Aplicada de la Fundació Campus Arnau d’Escala, Joan Manuel del Pozo, va oferir la conferència inaugural “Dignitat, autonomia i benestar de persones en situacions de vulnerabilitat”, fent una excel•lent exposició del sentit i significat dels tres conceptes. Tot seguit i sota el títol “Envers els nous reptes de la protecció jurídica: mirades multidisciplinars”, es va celebrar una taula rodona on els participants van centrar el debat en els diferents àmbits d’actuació: la tutela, a càrrec de Josep Maria Solé, director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines; la salut mental, a càrrec de Claudi Camps, director de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistència Sanitària; el sector de la gent gran, a càrrec de Miquel Gusart, psicòleg terapeuta familiar i investigador especialitzat en envelliment; i de l’àmbit de la discapacitat intel•lectual, a càrrec de Glòria Fàbrega, coordinadora assistencial de Plataforma Educativa. La cloenda de la jornada va anar a càrrec de Jaume Masana, director territorial Catalunya “la Caixa”, entitat col•laboradora amb les finalitats de la Fundació.

Compartim amb vosaltres el document 1er Cicle “El Repte social: protegir persones en situació de vulnerabilitat”.