L’equip del programa radiofònic Ens patina l’embrague, dissenyat, produït i conduit per usuaris de la Fundació Privada Drissa, de la qual som patrons, commemorà el proper sis de març deu anys en antena i el programa 400, i ho farà des del Teatre de Salt. Aquesta edició especial vol ser un homenatge a totes les persones que han format part de l’equip del programa i un agraïment als centenars del convidats que hi han participat i les entitats que hi han donat el seu suport. L’acte, obert a la ciutadania, començarà a les cinc de la tarda i anirà acompanyat d’actuacions que els organitzadors no han volgut desvelar.

L’entrada es gratuïta però cal fer reserva a: prelaboral@fundaciodrissa.com

Ens patina l’embrague neix el 12 de gener de 2004 gràcies al suport de Ràdio Salt, que va creure en un projecte impulsat com a taller de ràdio del Servei Prelaboral de la Fundació. L’objectiu del programa és lluitar contra l’estigmatització social de persones amb una malaltia mental i la clau de seu èxit, des dels iniciïs i fins l’actualitat, rau en un equip que ha sabut compaginar el tractament a fons de temes de sector i de les persones afectades, amb la notícia d’actualitat i les seccions més fresques, resultant de tot plegat un magazine curós, proper i amè. El programa ha comptat amb convidats de primera, i de tots els àmbits professionals: el director de Temporada Alta, Salvador Sunyer; els cantants Gerard Quintana o Eduard Canimas, el cuiner Joan Roca (Celler de Can Roca); el periodista Jordi Basté, el director general de la Fageda, Cristóbal Colón; entre molts altres.

Ens patina l’embrague s’emet en l’actualitat per Ràdio Salt (97.7 FM), els dijous de 17.00 a 18.00h; Ràdio Sarrià (87.6 FM), els dilluns de 18.00 a 19.00h; Ràdio Sant Hilari (107.3 FM), els dilluns de 21.00 a 22.00h; Ràdio Quart (101.0 FM). els divendres de 20.00 a 21.00h i per Ràdio Caldes (107.9 FM), els divendres de 20.00 a 21.00h.

Podeu trobar la relació de programes emesos clicant aquí.

La porta al món laboral

Ens patina l’embrague és una iniciativa del servei prelaboral de la Fundació Privada Drissa que va pensar en un taller de ràdio com a mitjà de capacitació teòrica, tècnica i professional de persones que pateixen una malaltia mental i que necessiten d’aquest entrenament per iniciar un itinerari laboral. El servei, que neix el 2003 com a borsa de treball activa, incorpora a la seva activitat un ampli ventall de tallers enfocats a la inserció laboral: des de la restauració de mobles, informàtica, o neteja, fins a horticultura i jardineria, manipulats, món laboral, estudi de mercat, creativitat, salut, taller d’autoconeixement, o xarxes socials, entre d’altres.

El servei disposa de 35 places. De les 400 persones ateses des de l’any 2003, 72 han estat inserides al Centre Especial de Treball (CET) de Drissa, 16 al mercat laboral ordinari, i set a altres CET. L’any 2013, el servei va atendre 54 persones, de les quals, malgrat l’actual situació econòmica, la Fundació va aconseguir la inserció laboral de dues persones al CET Drissa. El temps d’estada mitjana al servei és de 14 mesos. Del total de persones usuàries, un 85% són homes i un 15% són dones.

Fundació Privada Drissa

La Fundació Privada Drissa neix de la mà de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS), empresa pública de la Generalitat de Catalunya que gestiona la Xarxa de Salut Mental i Addicions de les comarques gironines, per donar resposta a la manca de possibilitats laborals de les persones amb malaltia mental. Drissa, amb una plantilla de 89 treballadors, dels quals, 62 són persones amb malaltia mental, gestiona l’empresa d’horta ecològica Biodrissa i ofereix a través del seu Centre Especial de Treball els serveis de jardineria i forestal, pintura i neteja. A més del servei prelaboral, l’entitat disposa també de servei d’acollida, servei de formació i servei d’acompanyament a la inserció laboral en el mercat ordinari. Així mateix, presta un servei d’habitatge que disposa d’una llar amb suport i d’un programa d’autonomia a la pròpia llar.