Actualitat

Nacions Unides pren Support-Girona com a referent en el suport a les persones amb discapacitat

L’informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans destaca com a bona pràctica el sistema implantat per l’entitat gironina 

El darrer informe de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de Nacions Unides (ACNUDH) destaca Support-Girona  —entitat catalana dedicada al suport jurídic i social de les persones amb discapacitat— com a referent internacional en bones pràctiques dels sistemes de suport per a la inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat. Aquest informe, que es presentarà en el proper període de sessions del Consell de Drets Humans, realitza un seguit de recomanacions en relació amb diferents àrees d’actuació que els estats haurien de tenir presents per desenvolupar sistemes de suport basats en drets, i destaca les bones pràctiques detectades a nivell mundial. 

Support-Girona us convida a conèixer el "Nou model d'acompanyament a l'envelliment", un document fruit del treball en xarxa i del consens de les entitats de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya vinculades a l’àmbit de l’envelliment.

El proper dimarts 19 de desembre, Support-Girona organitza la V jornada plenària del programa commemoratiu dels 20 anys de l’entitat. La jornada, l’última de l’any, estarà centrada en la transformació cap a un nou sistema de serveis socials i de suport 16 anys després de l’entrada en vigor de la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat. Sobre els reptes que suposa aquest moment de canvi en parlarà el consultor social Fernando Fantova. Professionals de referència en els seus àmbits exposaran experiències innovadores.

Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció aquí. Us hi esperem!

Avui Support-Girona, en el marc del projecte Support Lab Vital per la Vida Independent a la comunitat, ha dut a terme un seminari amb la Universitat de Girona per compartir i avançar en la que serà  la “Declaració Girona Comunitats Inclusives per la Vida Independent”. Aquest document recull les inquietuds transmeses per les persones participants del projecte. La proposta de declaració transcendeix Support-Girona per incidir en l'entorn comunitari, que es vol més inclusiu per garantir, en general, els drets de les persones a participar-hi, i poder fer una vida independent en la mateixa comunitat, en particular. El seminari ha reunit més de 50 representants d’entitats de comarques gironines.

El proper dijous 30 de novembre, Support-Girona organitza la IV jornada plenària del programa commemoratiu dels 20 anys de l’entitat. La jornada tractarà els dilemes ètics en l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat, de la mà d’experts de primer ordre que explicaran la seva experiència en la pràctica assistencial, i persones amb una discapacitat psicosocial que exposaran el seu testimoni.

Podeu consultar el programa i fer la vostra inscripció aquí. Us hi esperem!

Support-Girona ha rebut avui la visita de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra, interessada a conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa la fundació. Durant la trobada, el director de Support-Girona, Josep Maria Solé, ha fet un recorregut històric per l’activitat de l’entitat, en què fa gairebé deu anys es va canviar la seva mirada per actuar d’acord amb el paradigma de Nacions Unides, defensant els drets de les persones que atén i acompanyant-les en els seus processos de desenvolupament personal i inclusió social en base als drets humans. 

Support-Girona se suma al moviment ciutadà per la defensa del dret a una vida independent i d’inclusió en la comunitat de les persones amb discapacitat i de les persones amb un problema de salut mental. Es tracta d’un moviment en què el director de Support-Girona, Josep Maria Solé, ha estat implicat com a expert en la matèria. 

Aquest moviment vol impulsar un procés de transformació social per poder donar resposta a la diversitat de la població en qualsevol de les seves activitats, identificant i eliminant les barreres que l’entorn posa a l’exercici d’una ciutadania plena. 

Avui, lectura del Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental: “La salut mental és un dret humà universal”

Representants del col·lectiu de persones amb un problema de salut mental han lliurat el manifest als serveis territorials de Salut i Drets Socials de Girona

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, fixat el 10 d’octubre per la Federació Mundial per a la Salut Mental, membres de l’associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, en representació del col·lectiu de persones que tenen un problema de salut mental, han fet entrega del manifest de la diada als serveis territorials de Salut i Drets Socials de Girona.  El manifest “La salut mental és un dret humà universal” recull i recorda alguns articles clau de la Convenció Internacional dels Drets les Persones amb Discapacitat: dret a la igualtat davant la llei, el dret a la llibertat, al treball i a l’ocupació, el dret a tenir una llar i a construir una família, el dret a tenir un nivell de vida adequat i la protecció social que se’n deriva, i el dret a la salut, en termes de qualitat i accessibilitat. 

Vídeos

  • L’assistència, el suport basat en els drets, voluntats i preferències de les persona.

Actua

Participa amb la teva acció

Your commitment changes lives.

Add on human rights.

Moltes gràcies!

It takes part in the recruitment of young people benefiting from the Youth Guarantee Programme in Catalonia, in accordance with Order TSF/115/2018 of 12 July.

The programme is financed by the Youth Employment initiative and the European Social Fund, with a co-financing of 91.89%.

 

Foundations Register 1817. Register Department of Work, Social Affairs, and Families of the Government of Catalonia S05710.

Support-Girona is registered in the Register of Interest Groups of the Catalan Government Administration and the Public Sector. Identification number 315.

Municipal Register of Entities (Girona City Council) with number EH3234.

Census of Voluntary Entities of Catalonia 001907-000.