Presentació del model català de treball amb suport al Primer Congrés Mundial sobre Treball amb Suport “Ocupació per a tothom, una perspectiva global”

Des del dimecres 14 de juny i fins el divendres 16, tres entitats gironines presentaran en el Primer Congrés Mundial sobre Treball amb Suport “Ocupació per a tothom, una perspectiva global” el model català de treball amb suport. Al congrés, que acollirà a Belfast (Irlanda del Nord) més de 650 congressistes de tot el món que treballen en l’àmbit de la discapacitat, hi assistiran Josep Maria Solé, com a vicepresident de la Fundació Drissa, Irene Kopetz, en representació de  Plafaforma Educativa, i Montse Aulinas, en nom del Grup Ramon Noguera.  Sota el títol “Treball protegit, amenaces i oportunitats en un entorn socioeconòmic canviant”, la representació gironina explicarà quina és la situació de l'accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya des de diferents punts vista i com s’hi està treballant per garantir i fer créixer els llocs de feina, en la mesura que és possible, tenint present que el 70% de les persones amb discapacitat que treballen ho fan en un centre especial de treball. El Congrés, liderat per l’EUSE i l’EASPD (Unió Europea de Treball amb Suport i l'Associació Europea de Proveïdors de Serveis per a les Persones amb Discapacitat), i organitzat enguany per la NIUSE (Unió d'Irlanda del Nord de Treball amb Suport), té com a objectiu compartir pràctiques i treballar cap a la plena inclusió de les persones amb discapacitat en un mercat laboral obert. El debat se centrarà en l'aplicació de l'article 27 de la Convenció de l'ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (Igualtat d'accés al treball i l'ocupació), que abasta una àmplia varietat de punts, entre els quals destaquen com a principals: marc legal i polítiques en la matèria, situació econòmica i empresarial, i els instruments que es troben a disposició per impulsar l’ocupació. Podeu seguir la conferència a les xarxes socials amb l’etiqueta #EmploymentForAll Programa Dissabte 17 de juny: Standing Committee on Inclusive Living El dissabte 17 de juny, tindrà lloc la reunió del Comitè Permanent de Vida Independent de l’EASPD i l'assemblea general de l'organització. Precisament, el director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines, Josep Maria Solé, va ser nomenat el mes de març vicepresident del Comitè Permanent. En el decurs de la reunió s’aprovarà l’estratègia a seguir per facilitar l’acompliment de l'Article 19 de la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat de les Nacions Unides que fa referència al dret d’una vida independent i inclusiva en la comunitat. Funcions del Comitè Permanent:
  • Debat i proposta d'estratègies i pràctiques que facin possible la implementació de l'Article 19
  • Recopilar i disseminar models de Bones Pràctiques al camp de la desinstitucionalització i l'habitatge amb suport
  • Elaboració de les recomanacions per elevar-les a l'àmbit polític
  • Estudi dels reptes futurs en l'atenció social, l'habitatge i el suport
  • Treballar per promoure la cooperació amb altres xarxes europees
Presentació del model català de treball amb suport al Primer Congrés Mundial sobre Treball amb Suport “Ocupació per a tothom, una perspectiva global”

Participa a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, segons l'Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol.

Programa finançat per la iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu amb un cofinançament del 91,89%.

 

Registre Fundacions 1817. Registre Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya S05710.

Registre de Grups d’Interès de l’Administració de la Generalitat i del Sector Públic. Número d’indicador 315.

Registre municipal d’entitats (Ajuntament de Girona) amb el número EH3234.

Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya 001907-000.

La Fundació Support-Girona està acreditada amb l'ISO 9001:2015